Linkbuilding er en vigtig del af din SEO optimering.

Linkbuilding er super vigtigt for din SEO optimering. Og det gælder både interne og din eksterne links.

Hvad er linkbuilding?

I den ultra korte version af linkbuilding er:

Når en side, en artikel eller vare linker (henviser) til en anden side, artikel eller vare. Kortere kan det, hvis ikke beskrives.

Spørger du derimod om, hvad den lange udgave af linkbuilding er, ja så er svaret: mere omfattende. Så nej, jeg kan ikke gøre det kort, men jeg vil bestræbe mig på at gøre det forståeligt.

Linkbuilding er din linkstruktur både internt på din hjemmeside, på de hjemmesider du linker ud til og på de hjemmesider, der linker ind til din hjemmeside.

Et link er ikke bare et link. I gamle dage handlede det bare om at få så mange hjemmesider til at linke til ens hjemmeside som muligt. Den går ikke i dag. Det er blevet en del mere kompliceret.

Jeg tør godt skrive unde på, at det kræver blod, sved og tårer at bygge en god link struktur, der skaber værdi så linkstrukturen, rent faktisk giver din hjemmeside værdi i stedet for at det trækker den ned i hierarkiet.

Har din hjemmeside allerede mange links mod din hjemmeside, er det første du skal gøre er, at gå samtlige af disse links godt efter i sømmene. Du skal med andre ord have fat i en ordentlig omgang oprydning, hvor du kasserer samtlige links, der ikke gør noget godt for din side. Når du har smidt dem ud du ikke kan bruge, kan du begynde at bygge links mod din hjemmeside.

Linkbuilding – “smart i en fart løsningen”

Jeg har set en del “smart i en fart linkbuilding” i de snart ti år, jeg har rodet med hjemmesider og linkbuilding. Hvor jeg har oplevet kunder som havde et hav af links mod deres hjemmeside, fra udlandske hjemmesider der handlede om alt muligt andet end hjemmesidens tema eller branche område. Det skal du for alt i verden undgå sker på din hjemmeside.

Ovenstående er grunden til at det er en god ide at gå sine links igennem, og rydde op i de links som ingen værdi giver din hjemmeside.

Jeg har oplevet kunder der havde mange links ind fra hjemmesider der ikke havde nogen værdi og det trækker også ned på din hjemmesides værdi. Samme kunde havde også en masse ens artikler og end / dårlige billeder som lå til grund for disse før nævnte links.

Så alt i alt var det rigtig skidt for kunden. Løsningen blev at kontakte hjemmesiderne og bede dem fjerne artikler og links. Det er et meget langvarigt og krævende arbejde. men det giver værdi i sidste ende.

Linkbuilding i dag

I dag skal linkbuilding laves med omhu og der skal være ballast bag ved. Sagt på den måde at hvis en hjemmeside i Danmark der sælger børnetøj får link fra en hjemmeside der sælger cirkulationspumper til Kina så kan det have en negativ effect set fra søgemaskinernes algoritmer.

Ligeledes vil det have negativ virkning hvis samme hjemmeside får link fra spillesider eller eks hjemmesider der tilbyder lån som ingen relevans har til ens hjemmeside.

Derfor skal du være kritisk når du får tilbudt linkbuilding og hvis der er et firma der ringer gerne vil sælge dig linkbuilding så skal du bede om referencer og du skal tjekke hvor de links du modtager stammer fra.
Se hvilke andre hjemmesider der linker til dem og se hvad de siger har som niche og tjek deres Domæn Ranking og deres linkscore.

Se her hvordan du finder din Domæne Ranking / DR og hvad det betyder

Hvis du ikke magter at finde gode links selv så kan du snuppe den nemme løsning og købe links. Det er dog vigtigt at du går efter relevante links til din hjemmeside.

Du kan købe links-løsninger på mange forskellige måder.

Løsning 1 – Den dyreste i kroner og øre – her og nu løsningen – Én af de velkendte linkbuilding strategier er gennem et markedsføringbureau der har links, som også tilbyder content altså teksten og ligger billeder ind. Det er ofte den dyreste måde at bygge links på, men du slipper for selv at gøre noget.

Løsning 2 – Den næst dyreste i kroner og øre, men er ofte den folk bruger. Du kan købe adgang til et link og få en til at skrive teksten, du sender billeder og hvilke søgeord du gerne vil findes på.

Løsning 3 – Den næst billigste men kræver viden og arbejde af dig.
Den mellemste linkbulding løsning er at du køber nogle link- pakker ofte med 2 til 10 link pr måned og så skal du selv skrive teksten, logge ind for at skrive teksten , sætte billeder og link ind. Her skal du skal selv sørge for overskrifter samt søgeord.

Løsning 4 – Den billigste og ofte den folk brænder nallerne på.
Den aller billigste løsning er at du selv skal ud og finde de links hvor du kan få lov at oprette et login og selv skrive om dig selv, dine produkter, services eller løsninger. Dette er ofte på linkkataloger og mange af dem skader mere end de gavner din hjemmeside.

Uanset hvad du vælger så hænger pris og værdi ofte sammen. Du skal gøre din egen tid op, og du skal finde ud af om du selv kan skrive teksterne så folk vil læse dem og om google kan finde dem. Du skal vide noget om søgeord, metabeskrivelser samt content struktur –

Content struktur, søgeord, titler og meta- beskrivelser, kenders under SEO tekster.

Anbefaling

Jeg anbefaler at folk vælger løsning 2 eller 3 og at de holder sig langt væk fra løsning 4, løsning. Løsning1 er for dig der har et seriøst markedsføringsbudget der vil ligge fra 15.000 og 100.000 kr hver måned til SEO Optimering

Hvis du gerne vil i gang med seriøs Linkbuilding så tilbyder vi at hjælpe dig med løsning 1, løsning 2 og løsning 3.

Hvis du har brug for hjælp til at få lavet en linkbuilding strategi så kan du ligeledes også købe hjælp til det.
Priser fra 3000 kr. + moms pr måned i mindst 6 måneder
Se her hvad en linkbuilding strategi indeholder.