Linkbuilding er en vigtig del af din SEO optimering.

Linkbuilding er super vigtigt for din SEO optimering. Og det gælder både interne og din eksterne links.

Hvad er linkbuilding?

I den ultra korte version af linkbuilding er: Når en side, en artikel eller vare linker (henviser) til en anden side, artikel eller vare. Kortere kan det, hvis ikke beskrives.

Spørger du derimod om, hvad den lange udgave af linkbuilding er, ja så er svaret: mere omfattende. Så nej, jeg kan ikke gøre det kort, men jeg vil bestræbe mig på at gøre det nemt og forståeligt. Linkbuilding er din linkstruktur både internt på din hjemmeside, på de hjemmesider du linker ud til og på de hjemmesider, der linker ind til din hjemmeside.

Et link er ikke bare et link. I gamle dage handlede det bare om at få så mange hjemmesider til at linke til ens hjemmeside som muligt. Den går ikke i dag. Det er blevet en del mere kompliceret.

Jeg tør godt skrive unde på, at det kræver blod, sved og tårer at bygge en god link struktur, der skaber værdi så linkstrukturen, rent faktisk giver din hjemmeside værdi i stedet for at det trækker den ned i hierarkiet.

Har din hjemmeside allerede mange links mod din hjemmeside, er det første du skal gøre er, at gå samtlige af disse links godt efter i sømmene. Du skal med andre ord have fat i en ordentlig omgang oprydning, hvor du kasserer samtlige links, der ikke gør noget godt for din side. Når du har smidt dem ud du ikke kan bruge, kan du begynde at bygge links mod din hjemmeside.

Linkbuilding Quick fix

Jeg har set en del “Quick fix løsninger” i de år, jeg har rodet med hjemmesider og linkbuilding. Mange laver et hav af links ind til deres hjemmeside, Det er alt fra udlandske hjemmesider der handlede om alt muligt andet end hjemmesidens tema eller branche område til linkkataloger der kan skade din hjemmesides placeringer. Det skal du IKKE lave på din hjemmeside. Det er en god ide at gå sine links igennem, og rydde op i de links som ikke giver værdi til din hjemmeside.

At du har mange links ind fra hjemmesider der ikke giver nogen værdi kan netop skade din hjemmeside. Det trækker nemlig ned på din hjemmesides værdi. Hvis du så samtidig har en masse ens artikler og måske dårlige billeder ( stock fotos ) ja så er det endnu mere skidt.

En af de kunder som jeg har hjulpet med deres linkstragtegi har været ude og fjerne tilknytningen til over 50 sider der alle var med til at trække deres side ned. Alle disse links var leveret for 3-5 år siden af et velrenommeret SEO firma der i dag brager frem af og trækker kunder ind via betalte annoncer. Hvad der var godt for 3-5 år siden kan være meget skidt i 2021. Tænk over det.

Linkbuilding i dag

I 2021 skal linkbuilding laves med omhu og der skal være relevans bag. Sagt på den måde at hvis din hjemmeside i Danmark sælger reservedele til biler får link fra en hjemmeside der sælger cirkulationspumper til Kina så kan det have en negativ effekt set fra søgemaskinerne, Derimod et link fra DBA kan være rigtig fint eller så gar et link fra bilbasen.

HUSK altid at det vil have negativ virkning hvis dine hjemmesider får link fra porno hjemmesider, Multi level marketing sider, sider der sælger piller og eller stoffer af nogen art, gambling hjemmesider eller eks hjemmesider der tilbyder lån. Alle disse typer sider skal du holde dig fra. Både når vi snakker om at få link fra dem eller linke til dem. DET ER NO GO for dig der har en helt almindelig hjemmeside.

Derfor, vær kritisk når du får tilbudt linkbuilding. Hvis der er et firma der ringer gerne vil sælge dig linkbuilding, bed om referencer, med det samme. spørg hvilke sider de har lavet linkbuilding for og tjek dem i Morningscore.io så du kan se hvad links de tilbyder. Spørg ind til hvilke links de ikke har lavet for den side og se om du kan få flere sider at sammenligne med. Hvis du eks kan se 3 hjemmesider de har lavet linkbuilding for og alle tre sider har de samme links så hold dig væk. Linkbuilding kan du langt hen af vejen lave selv. Hvis de siger at de har unikke links til dig så løb væk så hurtigt du kan. Det de siger er at de har sider de kun bruger til at lave linkbuilding fra og det er 100% no go for dig

Se her hvordan du finder din Domæne Ranking / DR og hvad det betyder

Hvis du ikke magter at finde gode links selv så kan du snuppe den nemme løsning og købe links. Det er dog vigtigt at du går efter relevante links til din hjemmeside. Men det er ikke verdens bedste løsning.

Du kan købe links-løsninger på mange forskellige måder.

Løsning 1 – Den dyreste i kroner og øre – her og nu løsningen – Én af de velkendte linkbuilding strategier er gennem et markedsføringbureau der har links, som også tilbyder content altså teksten og ligger billeder ind. Det er ofte den dyreste måde at bygge links på, men du slipper for selv at gøre noget.

Løsning 2 – Den næst dyreste i kroner og øre, men er ofte den folk bruger. Du kan købe adgang til et link og få en til at skrive teksten, du sender billeder og hvilke søgeord du gerne vil findes på.

Løsning 3 – Den næst billigste men kræver viden og arbejde af dig.
Den mellemste linkbulding løsning er at du køber nogle link- pakker ofte med 2 til 10 link pr måned og så skal du selv skrive teksten, logge ind for at skrive teksten , sætte billeder og link ind. Her skal du skal selv sørge for overskrifter samt søgeord.

Løsning 4 – Den billigste og ofte den folk brænder nallerne på.
Den aller billigste løsning er at du selv skal ud og finde de links hvor du kan få lov at oprette et login og selv skrive om dig selv, dine produkter, services eller løsninger. Dette er ofte på linkkataloger og mange af dem skader mere end de gavner din hjemmeside.

Uanset hvad du vælger så hænger pris og værdi ofte sammen. Du skal gøre din egen tid op, og du skal finde ud af om du selv kan skrive teksterne så folk vil læse dem og om google kan finde dem. Du skal vide noget om søgeord, metabeskrivelser samt – tekst, struktur, søgeord, snippet / titler og meta- beskrivelser, kenders under SEO tekster.

Anbefaling

Jeg anbefaler at folk vælger løsning 2 eller 3 og at de holder sig langt væk fra løsning 4, løsning. Løsning1 er for dig der har et seriøst markedsføringsbudget der vil ligge fra 15.000 og 100.000 kr hver måned til SEO Optimering

Hvis du gerne vil i gang med seriøs Linkbuilding så tilbyder vi at hjælpe dig med løsning 1, 2 og 3 kontakt os på 25 21 61 99 og få en snak om hvordan vi kan hjælpe dig med SEO og lInkbuilding

Hvis du har brug for hjælp til at få lavet en linkbuilding strategi så kan du ligeledes også købe hjælp til det.
Priser fra 3000 kr. + moms pr måned i mindst 6 måneder
Se her hvad en linkbuilding strategi indeholder.

Sidst men ikke mindst…. Der findes lister med hjemmesider der er blacklistet inden for linkbuilding. Hvis du vil have tjekket om en eller flere sider er blacklistet så send os en mail med hjemmesiden så tjekker vi det gerne for dig. Det koster 25 kr pr url du vil have tjekket. Listen indeholder både danske og udenlandske links. Og hvis den side du sender ind til os ikke er på listen så tjekker vi den for dig så vi kan se om den høre til på listen over blacklistede url. Det kan tage op til 3 dage før vi har svaret til dig men du skal nok høre fra os. Ingen url bliver tjekket før der er betalt.